Logo Analoge Kiekjes Transparant
tini groen, persoonlijke update

Waarom het hier zo stil was | Persoonlijke update

Zo! Daar ben ik weer! Jeetje, het is echt lang geleden hé? Afgelopen april postte ik mijn laatste blogartikel over sluitertijden en daarna was het een lange tijd heel erg stil hier. Dat is natuurlijk niet zonder reden geweest, dus ik dacht; het is tijd om je even een update te geven over mijn leven. Ga er maar lekker voor zitten, want ik heb heel wat te vertellen! 

Corona

Laat ik maar beginnen bij het begin, want COVID-19, a.k.a. Corona is eigenlijk waarmee de stilte vanuit mij een beetje is begonnen. Nadat in maart het land in lockdown ging kwam ook ik thuis te zitten. En dat vond ik heel zwaar. Ik stond op dat moment aan de start van het derde en laatste klassikale en gezamenlijke blok (werken in een projectteam) van mijn masterstudie, voordat het individuele gedeelte zou gaan starten. Blok 3 was het blok waar ik het meest naar had uitgekeken, omdat dit zou gaan over SEO en SEA strategie. Een onderwerp waar ik vooral de basis van kende en dus erg blij was dat ik nu wat meer de diepte in zou gaan. Maar toen kwam dus Corona. De introductie van het blok was één van de laatste fysieke lessen die ik heb gehad. Daarna ging het land al vrij snel in lockdown, wat betekende dat de hogeschool zijn duren sloot, mijn afstudeerbedrijf ook de deuren op slot deed en ik volledig thuis moest gaan studeren en werken. En dat vond ik heel pittig.

Ik was heel erg bang voor de lockdown waar toen al een tijd over gespeculeerd werd. Ik heb namelijk thuis helemaal geen plek om goed te kunnen werken. Mijn bovenburen maken veel lawaai en daarnaast heb ik niet eens een bureau, laat staan een goede stoel om een hele dag op te kunnen zitten zonder een houten kont te krijgen. Dus toen de lockdown werd aangekondigd en in werking werd gezet baalde ik als een stekker. Nu ik dit zo schrijf, besef ik me dat dat natuurlijk super egoïstisch klinkt, maar het was simpelweg hoe ik mij toen voelde.

Uiteindelijk heb ik het laatste gezamenlijke blok van school redelijk oké kunnen afronden. Van alle blokken die we hebben gehad, was dit de meest pittige om thuis te moeten uitvoeren met online colleges en teamwork. We hadden als projectgroep dan ook niet een fantastisch hoog eindcijfer, maar hé, we waren allang blij dat we het blok überhaupt gehaald hadden.

De laatste loodjes van de studie

Na het afronden van blok 3 was het tijd voor de vierde en laatste blok van mijn masterstudie. Dit blok startte half april en zou officieel bestaan hebben uit 10 weken individueel fulltime werken aan je afstudeeropdracht bij je afstudeerbedrijf. De grote deadline om je afstudeeropdracht in te leveren was 6 juni. Ik wist eigenlijk direct na het eindigen van het derde blok al dat ik die eerste deadline niet zou gaan halen. Het thuiswerken viel me echt heel erg zwaar. Ik ging van werken op de bank, naar werken vanuit bed, naar gewoon maar helemaal niks doen. Ik kon mijn draai echt niet vinden. Ik was dan ook heel erg blij toen ik hoorde dat mijn afstudeerbedrijf had besloten dat we vanaf 1 juni weer op kantoor konden gaan werken. Uiteraard volledig corona-proof.

Vanaf die week ben ik er weer volop tegenaan gegaan. De tweede deadline stond gepland voor 8 augustus en ik was vastberaden om deze te gaan halen. Omdat ik me eindelijk weer kon concentreren op mijn afstudeeropdracht ging dat eigenlijk ook best wel heel erg voorspoedig. Alleen het laatste onderdeel van de opdracht voelde ik mij niet zo zeker over. Dit laatste onderdeel focuste zich namelijk op SEO en SEA strategie en dat was natuurlijk precies het blok waar ik online les over had gekregen en wat ik nog steeds niet helemaal snapte. Maar ik heb keihard doorgewerkt en uiteindelijk heb ik mijn afstudeeropdracht een paar dagen voor de officiële deadline al in kunnen leveren.

Vertraging over de uitslag

O, wat voelde dat lekker toen zeg! Lekker even niets aan mijn hoofd, behalve wachten tot ik zou worden uitgenodigd voor de verdediging van mijn afstudeeropdracht. Helaas duurde dit wel langer dan gehoopt. De docenten hadden officieel 3 weken de tijd om alles na te kijken en de verdedigingen in te plannen. Maar door de corona omstandigheden heeft dit uiteindelijk bijna 6 weken geduurd. Sterker nog, sommige studenten zijn terwijl ik dit type nog steeds aan het wachten..

Uiteindelijk was ik was één van de gelukkigen die als eerste haar afstudeeropdracht mocht verdedigen. Wekenlang heb ik geroepen dat het mij niet zou uitmaken als ik was gezakt, want dan had ik eindelijk gerichte feedback waar ik wat mee kon zodat ik het daarna alsnog vrij snel kon fixen. Deze reden dat ik dit zei, is omdat wij al sinds 6 juni géén feedbackgesprekken meer mochten aanvragen bij onze docenten. Iedereen stond er dus helemaal alleen voor, wat erg vervelend was. Als je vragen had, dan moest je er onderling met medestudenten proberen uit te komen, maar eigenlijk deed ik veel dingen maar op de gok. Vandaar dat ik het dus niet zo erg zou vinden als ik zou zakken. Ik had liever een goed cijfer, dan dat ik zou slagen met een mager zesje.

Afstudeeropdracht verdediging

Uiteindelijk kreeg ik op maandag 7 september de uitnodiging om op vrijdag 11 september mijn afstudeeropdracht te verdedigen. Wekenlang heb ik geroepen: “wedden dat ik mijn verdediging op mij verjaardag heb!” En ik had dus gelijk. 11 September is namelijk mijn verjaardag 😉. Waar ik vooraf nog heel erg nuchter was en dacht dat het me niet zou uitmaken als ik zakken, was in de laatste week mijn mindset heel erg veranderd. Iedereen om mij heen was zó positief. Mijn afstudeerbedrijf had mijn eindwerk beoordeeld met een 9,5, dus ik kreeg er steeds meer vertrouwen in dat ik misschien toch wel in 1x zou slagen.

Maar dat gebeurde dus niet. Mijn (online) verdediging ging ontzettend goed, totdat ze vragen begonnen te stellen over een onderdeel waar ik totaal niet op voorbereid was. Ik klapte dicht, kwam niet meer uit mijn woorden en baalde enorm. Toen de docenten na onderling overleg terugkwamen in het online gesprek zei mijn supervisor (mentor): “Je voelt ‘m waarschijnlijk al aankomen, maar je bent gezakt”.  Nou, die voelde ik dus níet aankomen. Ondanks dat het laatste deel van mijn verdediging niet goed ging, had ik er wel vertrouwen in dat het voldoende was. “Ze laten me toch niet op 1 onderdeel zakken?…” is wat ik nog dacht.. Maar helaas. Voor een masteropleiding moeten álle individuele onderdelen een voldoende zijn, anders mag je niet slagen. En ik had de pech dat ik op één onderdeel een 4,8 had gehaald😩.

Mijn hele verjaardag was voor mijn gevoel verpest. Ik had het zó niet zien aankomen dat ik zou zakken. Hoe kon ik er zo vanuit zijn gegaan dat ik het wel zou redden? Ik voelde me echt dom dat ik me zo had laten meeslepen door mijn omgeving en daardoor helemaal niet meer was voorbereid op het feit dat ik nog gewoon kon zakken. Dat iedereen dacht dat ik grapje maakte toen ik vertelde dat ik was gezakt maakte het natuurlijk niet veel beter. Uiteindelijk heb ik even heel erg hard gehuild, maar daarna heb ik mezelf herpakt. Ik dacht, fuck dit! Ik ga niet mijn verjaardag laten verpesten, en uiteindelijk heb ik nog een fantastisch verjaardags weekend gehad. (Ik had mijn vrienden verspreid over het weekend uitgenodigd, zodat er voldoende afstand kon worden gehouden binnen)

Feedback

Die maandag na het weekend kreeg ik de feedback voor mijn afstudeeropdracht. Helaas kreeg ik geen cijfers en daar baalde ik van. Had ik het dan zo slecht gedaan dat ze het niet eens echt hadden beoordeeld? Ik was het niet helemaal eens met wat er in de feedback stond, maar gelukkig stond er een online feedbacksessie gepland met de docenten. Hier heb ik al mijn vragen kunnen stellen en zag ik ook gelijk in waar het nu mis was gegaan. Ik had een paar kleine, maar wel hele domme foutjes gemaakt, oeps😅. Ik denk wel dat als ik niet was dichtegeklapt en dat stuk goed had kunnen uitleggen tijdens mijn verdediging dat ik het misschien nog had kunnen halen, maar ja, dat zal ik nooit echt weten denk ik.

Tijdens het feedbackgesprek vroeg ik waarom ik mijn cijfers niet had gekregen en of ik het dan echt zo slecht gedaan had. Mijn supervisor reageerde helemaal verbaasd, bleek dat hij ze was vergeten mee te sturen met de feedback in de mail.. Enorm balen, want tussen de dag dat ik was gezakt en het online feedback gesprek heeft bijna twee weken gezeten en in die twee weken was ik enorm neerslachtig, omdat ik zo teleurgesteld in mijzelf was. Achteraf gezien was dit dus helemaal niet nodig. Ik had prachtige cijfers gehaald en stond inclusief met één onvoldoende gemiddeld al op een 7.  Dikke prima dus en dit kan ook alleen nog maar hoger worden.

Momenteel ben ik dus druk bezig met de herkansing van mijn afstudeeropdracht. Op 19 oktober is mijn nieuwe deadline, maar ik ben eigenlijk al zo goed als klaar, dus ik kan het volgende week al opnieuw inleveren.

Waarom het zo stil was op Analoge Kiekjes

De hele situatie rondom corona en mijn masterstudie heeft mij de afgelopen maanden dus behoorlijk bezig gehouden. Zoveel dat ik niet meer de energie of motivatie kon vinden om ook nog artikelen te gaan schrijven voor mijn blog. Daarnaast heb ik privé ook nog een aantal situaties gehad, waaronder het verbreken van het contact met mijn moeder en het feit dat ik door corona mijn baan één dag voor de start helaas kwijtraakte..

Wat ook meespeelde is dat ik een tijd geleden mijn blog een grote update wilde geven. Ik gebruikte al jaren hetzelfde WordPress thema, maar dat werd eigenlijk al een aantal jaar niet meer ondersteund. Niet alleen heel onveilig, omdat men zo heel makkelijk je website kan hacken, maar ook gewoon niet handig met het oog op mobiele gebruikers. En aangezien 87% van mijn lezers mijn website op hun mobiel bekijkt, is een goede mobiele versie van je website toch wel een must. En dus kocht een heel mooi nieuw thema, kneiter duur, alles erop en eraan! Maar ik was niet tevreden. Het thema was vreselijk omslachtig in gebruik. Er heeft een dikke week aan tijd in gezeten voor mijn website weer enigszins toonbaar was, maar ik bleef ontevreden. En dus heb ik de afgelopen dagen alles wederom omgegooid. Het heeft weer flink wat tijd gekost, maar alles ziet er nu wel wat beter uit. En het allerbelangrijkste, hij werkt nu ook gewoon goed op mobiel.

Lang verhaal kort, al het bovenstaande zorgde ervoor dat mijn motivatie om mij bezig te houden met mijn meest dierbare hobby volledig aan de kant geschoven was.

Wat er de komende tijd online komt

Nu het wat weer rustiger begint te worden wil ik het bloggen weer volop gaan oppakken. En stiekem heb ik dat al een beetje gedaan, want drie weken geleden postte ik een nieuwe video op YouTube en ook voor het eerst op IGTV waar ik mijn camera collectie liet zien. Aanstaande zondag komt er een aanvullend artikel online dat in principe een uitgeschreven versie van deze video is, namelijk mijn analoge camera collectie. Ik zelf vind video’s kijken ontzettend leuk, maar ik weet ook dat er nog een hoop mensen zijn die het heerlijk vinden om gewoon een ouderwets artikel te lezen. Daarom vind ik het belangrijk dat ik altijd beide kan aanbieden. Dus een video én een uitgeschreven blog over hetzelfde onderwerp.

De komende tijd kun je in ieder geval dus een blog verwachten met mijn analoge camera collectie, maar er staan ook nog heel wat On a Roll artikelen aan te komen. Want ondanks dat ik meer binnen heb gezeten dan ooit, heb ik tussendoor nog wel een paar rolletjes vol kunnen schieten 😃

Zo, dit was een behoorlijk lange en beetje een warrige persoonlijke update, maar ik vond het wel fijn om alles even lekker van mij af te schrijven. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen en een beetje begrijpt waarom het hier zo stil was. Hoe gaat het met jou? Heb je net als ik ook moeite gehad met het thuiswerken? Of kan je je draai wel vinden. Wat houdt jou bezig? Laat het me weten in de reacties 🙂 

Tini Groen

PS: Duim je met mij mee dat ik de volgende keer wel gewoon geslaagd ben voor mijn opleiding? Zou ik super leuk vinden!

______________________________________________________________
Foto bovenaan dit artikel is gemaakt met de Fijufilm Instax SQ6 Instant camera.

Volg mij op Instagram & Pinterest

 

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.