Logo Analoge Kiekjes Transparant
Analoge Kiekjes, Tini Groen, Hortus Amsterdam

Welkom terug op Analoge Kiekjes!

De afgelopen maanden is het hier ontzettend stil geweest. Op 4 januari 2021 schreef ik mijn laatste post. Een paar maanden daarvoor gaf ik al aan dat het even niet zo lekker ging met mij. Corona hakte erin, de laatste loodjes van mijn Master studie waren zwaar en ik was druk op zoek naar een baan. We zijn nu bijna een jaar verder en ik heb zin om Analoge Kiekjes weer een nieuwe leven in te blazen! In dit artikel praat ik je bij en vertel ik je wat je de komende tijd kan verwachten.

Geslaagd voor mijn master Content & Media Strategy! 🥳

Laat ik beginnen met waar ik bij de vorige persoonlijke update ben geëindigd; mijn studie. Zoals ik destijds vertelde moest ik één onderdeel herkansen door een paar kleine domme foutjes. Dit heb ik gedaan en vorig jaar november kreeg ik dan eindelijk het verlossende bericht dat ik ben geslaagd! Ik heb mijn master met een mooie 8 als algeheel eindcijfer kunnen afronden. Het voelt wel nog steeds heel onwerkelijk dat ik een master in mijn pocket heb. Door Corona is er geen uitreiking geweest en ook mijn klasgenoten heb ik nooit weer gezien. Heel bizar!

De zoektocht naar een baan

In de vorige update vertelde ik ook dat ik mijn baan als contentmarketeer bij Opgevallen de dag vóórdat ik officieel zou beginnen helaas al kwijt was. Door de corona pandemie hadden ze helaas de keus moeten maken om mijn contract niet door te laten gaan. Dit was natuurlijk ontzettend balen, want ik was er graag blijven werken. Veel tijd om te balen had ik niet, want ik moest toch echt een baan hebben om mijn vaste lasten te kunnen dragen.

Ik maakte een sollicitatievideo die op LinkedIn enorm goed werd opgepakt. En zo begon er een periode waarin ik wel zo’n 20 sollicitatiegesprekken heb gehad. Er zaten veel bedrijven tussen waar ik geen klik mee voelde, maar er zaten ook een paar hele toffe bedrijven tussen. Uiteindelijk heb ik gekozen om te werken voor Wender. Een organisatie voor dak- en thuislozen. Ik startte in februari 2021 als communicatieadviseur en had het de eerste paar maanden enorm naar mijn zin, maar na een tijdje bleek het toch niet zo goed hij mij te passen.

Onverwachte verandering van baan

Ondanks dat Wender niet helemaal bij mij paste, was ik niet bewust opzoek naar een nieuwe baan. Echter kreeg ik een telefoontje van een oud-docent van mijn bachelor CMD dat hij een mooie kans voor mij had. Om een lang verhaal kort te maken, ik besloot het gesprek aan te gaan en na een kleine twijfel besloot ik om toch van baan te wisselen. Sinds september dit jaar ben ik werkzaam bij NelfKoopmans waar ik de volledige contentmarketing mag verzorgen. Deze functie past een stuk beter bij me en na 2 maanden kan ik ook opgelucht adem halen en vertellen dat ik heel blij ben dat ik deze keuze heb gemaakt. Want eerlijk is eerlijk, ik vond het wel spannend om zomaar een goede baan waar iedereen heel blij met mij was op te zeggen voor een andere baan.

Maar hoe gaat het nu met mij?

Je kunt je misschien voorstellen dat ik het afgelopen jaar veel verandering heb meegemaakt. Ik studeerde af midden in de Corona pandemie. Mijn eerste baan na mijn master studie ging niet door. De tweede baan was net niet helemaal de juist match en inmiddels zit ik al in mijn derde baan. Drie keer is waarschijnlijk scheepsrecht, want het bevalt me ontzettend goed. Qua werkleven heb ik het allemaal prima voor elkaar, maar privé gaat het wel iets minder goed.

Momenteel gaat het wel oké met mij. Ik heb wel goede dagen, maar ik heb ook behoorlijk veel minder goede dagen. Er is de afgelopen 4 jaar privé ontzettend veel gebeurd wat ik helaas niet in mijn eentje meer kan verwerken. Daarom heb ik hulp gezocht bij de huisarts en ben ik doorverwezen naar een psycholoog. Helaas is de wachtlijst lang, maar het is fijn om te weten dat er hulp onderweg is. Door mijn mentale status de laatste maanden ben ik ook weinig met analoge fotografie bezig ben geweest. Ik fotografeer nog wel, maar merk dat ik er veel minder op uit ga dan vorig jaar en mijn rolletjes minder snel vol krijg. Dit kwam ook deels door Corona, maar vooral omdat ik niet 100% lekker in mijn vel zit. Vandaar ook de stilte op mijn website hier, maar daar wil ik verandering in brengen.

Hoe zit het met al die analoge kiekjes van het afgelopen jaar?

Ik heb dus niet helemaal stilgezeten en officieel hebben jullie bijna een jaar aan analoge kiekjes van mij te goed. Maar om al deze kiekjes te verwerken in losse artikelen of zelfs in een samenvatting is simpelweg te veel werk. Daarom val ik maar gelijk met de deur in huis: die kiekjes ga je hier op deze website niet vinden. Wel ga ik aan het eind van dit jaar een artikel schrijven waarin ik mijn mooiste foto’s van 2021 met je ga delen. Maar dat wordt een kleine selectie. Ben je benieuwd naar de rest van mijn foto’s in 2021? Kijk dan vooral even op mijn Instagram. Daar kun je lekker op je dooie gemakje doorheen scrollen om alle kiekjes van het afgelopen jaar te bekijken.

Wat kan jij de komende tijd op Analoge Kiekjes verwachten?

Geen valse beloftes, want valse beloftes houd ik niet van. Ik ga je daarom met deze update ook niet beloven dat ik vanaf nu weer consistent iedere week iets ga delen. Wel wil ik je laten weten dat Analoge Kiekjes nog steeds bestaat én zal blijven bestaan. Ik barst van de ideeën en wil van mijn website nog steeds hét platform voor de beginnende analoge fotograaf maken. Maar alles op zijn tijd natuurlijk. Ik wil het bloggen heel graag weer met regelmaat oppakken. Maar hierin moet ik nog wel even mijn draai vinden naast mijn ‘nieuwe’ fulltime baan.

On a roll artikelen
Mijn doel is om weer net zoals voorheen mijn volgeschoten fotorolletjes met je te delen in mijn On a Roll artikelen. Alleen wel op een iets ander manier. Op dit moment deel ik vaak mijn foto’s en vertel ik kort iets over wat ik heb gedaan of waar ik was. Maar het lijkt mij heel mooi om wat meer als een verhaal mijn volgeschoten rolletjes hier te documenteren. Zo wordt het als het ware een analoog fotodagboek voor mijzelf en waar jij in mee kan lezen. Hoe dit er precies uit gaat zien zal je vanzelf merken 😉 Naast het delen van mijn rolletjes wil ik ook meer gaan focussen op artikelen waar jij als (beginnend) analoog fotograaf iets van kan leren.

Meer persoonlijke artikelen
Naast het delen van mijn volgeschoten rolletjes wil ik ook meer gaan delen over mijn persoonlijke leven. Ooit ben ik begonnen met bloggen, omdat ik het fijn vond om te schrijven over mijn leven. Ik ben net een open boek en vind het belangrijk om bepaalde thema’s die spelen in mijn leven aan te snijden. Ook de huisarts heeft aangegeven dat het goed is om mijn schrijfhobby weer wat meer aandacht te geven, omdat het mij kan helpen met het verwerken van dingen nog voordat het hulptraject is gestart.

Op mijn blog heb ik een categorie ‘persoonlijk’ en hier zal ik dan ook deze persoonlijkere artikelen met je gaan delen. Het kan zijn dat ik sommige artikelen ga beveiligen met een wachtwoord. Op Instagram of in de preview zal ik delen hoe je aan deze code kan komen. Sommige artikelen hoeven namelijk niet door familieleden die ik niet meer spreek gelezen te worden en hou ik voor hen liever privé.

Video’s
Naast artikelen wil ik ook meer video’s gaan opnemen. Op dit moment heb ik twee video’s op mijn YouTube kanaal staan en de bedoeling is dat ik dit vaker ga doen. Mijn doel is om iedere maand ten minste 1 video te uploaden waarin diverse analoge fotografie thema’s aan bod zullen komen.

Instagram
Als je mij al langer volt, of hier bent beland via Instagram, dan weet je dat ik daar ontzettend actief ben. Op mijn feed deel ik mijn analoge kiekjes en in mijn Stories laat ik vooral mijn dagelijks leven zien. Momenteel ben ik bezig met een aantal Reels die focussen op het delen van handige informatie over analoge fotografie. Mocht je dit willen zien vergeet dan niet om mij te volgen via @analogekiekjes.

Wat wil jij graag zien?

Analoge Kiekjes is mijn persoonlijke website, maar ik vind het belangrijk dat jij hier alles kan vinden over analoge fotografie waar jij naar zoekt. Daarom vind ik het waardevol om te weten wat jij graag wilt zien, of waar je graag meer over wilt weten. Ik zou het daarom ontzettend leuk vinden als je onder dit artikel een comment wilt plaatsen met onderwerpen die jij graag hier voorbij wil zien komen. En laat ook zeker even weten of je iets in een video wilt zien of dat je een blogartikel net zo fijn vindt. 😀

Als je het tot hier hebt gehaald dan bij deze ontzettend bedankt voor het lezen! Het was een heel verhaal, maar ik vond het fijn om alles even van mij af te schrijven. Ik hoop dat je nu ook begrijpt waarom het hier zo stil was de laatste maanden.

Tini Groen


Foto informatie

Kopafbeelding: iPhone 11 – Hortus Amsterdam
Spiegelfoto: Canon EOS 50E – Kodak Ultramax 400

Gerelateerde artikelen

3 reacties

  1. Leuk dat je er weer bent, ben erg benieuwd naar de volgende posts 🙂
    Super fijn dat je een baan hebt gevonden die goed bij je past! Nu nog duimen dat de hulp die je kunt gebruiken snel komt en wat voor je gaat veranderen.
    Ik kijk alvast uit naar je foto’s!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.