Logo Analoge Kiekjes Transparant

Ik ga stoppen met Analoge Kiekjes

Via Instagram Stories liet ik het al doorschemeren, maar ik heb besloten om te stoppen met Analoge Kiekjes. Ik heb Analoge Kiekjes 5 jaar geleden opgericht met de ambitie om het eerste Nederlandse platform te creëren over analoge fotografie, voor beginners. Destijds was er alleen nog maar (gebundelde) informatie over analoge fotografie te vinden in het Engels, ik zag dus een gat in de markt. En om eerlijk te zijn is dit gat er nog steeds. Overal is wel wat verspreide Nederlandse informatie te vinden, maar voor zover ik weet is er nog steeds geen plek waar alles mooi gebundeld is. 

Door de jaren heen heb ik diverse artikelen geschreven over de basis van analoge fotografie. Waaronder:  hoe je kunt beginnen, welke camera’s geschikt is voor jou en hoe je je camera kunt controleren voordat je hem gebruikt, enzovoort. De meeste van deze artikelen worden nog steeds elke dag veelvuldig gelezen. 

Toch heb ik besloten om te stoppen met mijn blog en met mijn profiel als Analoge Kiekjes. Ik heb al maanden geen artikel meer geschreven en ik merk dat ik daar ook geen tijd meer in wil steken. De prijzen van filmrolletjes rijzen momenteel de pan uit en ik kan analoog fotograferen gewoon niet zo vaak uitvoeren als in het begin. Daarnaast wil ik analoge fotografie heel graag als hobby houden en Analoge Kiekjes begon toch steeds meer te voelen als een baan/bedrijf (hoe je het ook wilt noemen). 

Goed, lang verhaal kort, wat betekent dit? Het betekent dat ik mijn gebruikersnaam binnenkort naar iets anders zal veranderen. Ik zal andere soort content gaan uploaden dat zich meer focust op mij als persoon en mijn strijd tegen een hoogfunctionerende depressie en jeugdtrauma’s. Overigens betekent dit niet dat ik helemaal stop met analoog fotograferen! Dit is nog steeds mijn grootste passie, dus je zult echt nog heel veel analoge kiekjes voorbij zien komen, alleen de nadruk ligt er niet langer op. 

Ik wil iedereen die altijd mijn blogs heeft gelezen en mij online heeft gevolgd enorm bedanken. Jullie hebben mij ontzettend vaak een lichtje gegeven op de donkere dagen en daar ben ik heel dankbaar voor. Natuurlijk mag je me blijven volgen via instagram en nog altijd alles vragen over analoge fotografie 🙂 

Tot slot, ik sta open om de gebruikersnaam naam Analoge Kiekjes te verkopen. De naam bekt ontzettend lekker en het is makkelijk vindbaar, zowel op Instagram als op Google. Het je interesse? Laat het me weten, dan komen we er vast wel uit, ik hoef er niet de hoofdprijs voor, het gaat me er vooral om dat iemand het overneemt die er daadwerkelijk iets moois mee wil gaan doen. Bij interesse kun je een mailtje sturen naar tinigroen@gmail.com 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

 1. hoi Tini,
  Nahhhh, wat jammer dat je gestopt bent!
  [ook al begrijp ik jouw reden waarom].
  Ik kwam net op jouw site, omdat ik op zoek was hoe je zelf een camera kunt controleren.
  [ zou ook willen leren ze te demonteren en schoonmaken, pfff, ik heb weer iets bedacht].
  Ik heb diverse Diana F+ cameras, je weet wel, die van plastic.
  Nu aas ik op een Fed 1 of een Zorki 1, van die heerlijke Russische meetzoeker camera’s, waar je lekker handig de filmrol onderin de camera moet zien te krijgen, [want waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan haha.].
  Ik ga maar gauw van alles op deze site lezen en dingen noteren…voor het misschien helemaal weg is.
  Grtz Barbara

 2. Jammer dat je gestopt bent! Analoge fotografie blijft ontzettend leuk om te doen, ook anno 2024! Wil je het niet weer oppakken? Te leuke blog om te laten liggen. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.