Logo Analoge Kiekjes Transparant
Broek in Waterland

On a roll #8: Broek in Waterland & Delft

Een tijdje geleden schreef ik in een persoonlijke update waarom het hier een tijdje wat stiller was, maar schreef ik ook dat er nog een aantal On a Roll artikelen aan zaten te komen. Inmiddels heb ik er al een aantal gepost waarmee ik je een soort flashback naar de zomer gaf, maar ook het artikel van vandaag gaat dit met je doen! In juli bezocht ik namelijk twee Nederlandse steden waar ik zelf nog nooit was geweest; Delft en Broek in Waterland.

En ik bezocht deze steden niet alleen, maar samen met ex-collega en inmiddels goede vriend Robert. Robert is sinds kort heel erg geïnteresseerd in oude camera’s waarmee je natte plaat fotografie kan uitvoeren. Toen ik hem vertelde over een winkeltje in Delft dat een waar walhalla voor analoge fotografen zou zijn zei hij: “Kom, we gaan erheen!“. Dus zo gezegd, zo gedaan. Op een mooie zonnige dag vertrokken we in alle vroegte naar Delft. Wij wonen namelijk in Leeuwarden, dus het was nog best even een eindje rijden, maar het was het waard! Ik heb mijn ogen werkelijk waar uitgekeken in het winkeltje genaamd Fotohandel Delfshaven. Wat een enorm en vooral divers aanbod. Het personeel was ook super vriendelijk en ik heb met veel informatie en een enorm gevoel van “ik wil alles hebben!” de winkel weer verlaten. Deze keer ben ik met lege handen vertrokken, maar als Corona straks voorbij is en mijn spaarrekening wat beter gevuld is ga ik zeker weer een keer terug!

Na ons bezoekje aan de winkel zijn Robert en ik gaan wandelen door Delft. Ik gewapend met mijn analoge camera en Robert gewapend met zijn filmcamera. Het idee was dat we een leuke behind the scenes video zouden maken van mijn wandeling door Delft en Broek in Waterland. Mocht je nieuwsgierig zijn naar dit filmpje dan kan je deze onderaan dit blog bekijken :).

Delft

Ik had deze dag twee camera’s bij me, omdat ik graag twee verschillende fotorolletjes wilde gebruiken. Ik nam de Canon EOS 50E mee met een rolletje Kodak Portra 400 en mijn vertrouwde Canon A1 vulde ik met een rolletje Lomochrome Purple. Deze reden dat ik beide rolletjes tegelijk wilde gebruiken, was zodat ik uiteindelijk de foto’s naast elkaar kon zetten om zo goed het effect van Lomochrome Purple te laten zien. Nou, dat is goed gelukt, want ik heb echt een aantal prachtige voorbeelden van het verschil tussen beide filmrolletjes. Dus ik zou zeggen, scroll lekker door de foto’s heen en ik ben benieuwd wat je er van vindt 🙂

Delft, Lomochrome purple, 35mm film Delft, Lomochrome purple, 35mm film Delft, Lomochrome purple, 35mm film Delft Delft, Lomochrome purple, 35mm film
Blijft mooi om te zien dat rood de enige kleur is die nauwelijks veranderd met het paarse rolletje

Delft, Lomochrome purple, 35mm film
Het wordt inmiddels bijna een klassieker; een selfie in de reflectie van een raam 🤪

Delft, Lomochrome purple, 35mm film Delft, Lomochrome purple, 35mm film Delft, Lomochrome purple, 35mm film

Broek in Waterland

Na onze wandeling door Delft reden we op de terugweg langs Broek in Waterland. Een prachtig idyllisch dorpje waarvan je echt niet zou verwachten dat het amper een kwartiertje rijden van Amsterdam is. Ik wilde dit dorpje al langer bezoeken, omdat ik op Instagram Sabine van StyledbySabine volg en zij woont in dit dorp. Ze plaatst altijd super mooie Stories van het dorp wanneer ze met haar trouwe viervoeter Charlie aan het wandelen is en ik iedere keer als ik dat zag dacht ik: “hier moet ik een keer foto’s maken!” Dus ons tripje naar Delft kwam goed uit, want we hoefden maar een klein stukje van de route terug naar huis af te wijken om hier een tussenstop te maken. En ook hier maakte ik weer een aantal zij-aan-zij foto’s met beide filmrolletjes.

Broek in Waterland Broek in Waterland Broek in Waterland Broek in Waterland Broek in Waterland Broek in Waterland
Dit leek me dus wel een mooie huisje voor later. Klein bootje erbij, wat wil je nog meer?!😃

Broek in Waterland Broek in Waterland Broek in Waterland
Uiteraard kon ik het niet laten om ook hier stiekem een reflectie selfie te maken 😇

Broek in Waterland
Broek in Waterland Broek in Waterland
Cameraman Robert bij -volgens hem- het mooiste huis in Broek in Waterland! 

Broek in Waterland, Lomochrome purple, 35mm film Broek in Waterland Broek in Waterland Broek in Waterland Broek in Waterland

Behind the scenes

Zo, dat waren alle foto’s die ik je met je wilde delen. Maar behalve foto’s heb ik aan het begin van dit blog ook al verklapt dat er videobeelden zijn gemaakt. Het is geen geheim dat ik graag meer video content zou willen maken voor Analoge Kiekjes. Ik vond het dan ook super leuk dat Robert aanbood om mij die dag te filmen. Dus, mocht je bewegend beeld willen zien van ons tripje, bekijk dan de video via deze link. Het is geen super uitgebreide video geworden, maar gewoon wat losse beelden achter elkaar om te kijken of we hier in de toekomst meer mee willen gaan doen. Je vind de video dus verder ook niet openbaar terug op mijn kanaal 😉

Ik heb samen met Robert een fantastische dag gehad in Delft en Broek in Waterland. Ik durf zelfs bijna wel te zeggen dat ik hier mijn mooiste foto’s van 2020 heb gemaakt 🤭. Hopelijk is Corona volgend jaar zomer voorbij, zodat ik nog meer van dit soort leuke tripjes kan maken 😃

In totaal zullen er nog 3 On a Roll artikelen online komen die terugblikken naar het afgelopen jaar. Daarna hoop ik het gewoon weer goed bij te kunnen houden zodat alles gewoon lekker up to date is. Hopelijk vind je het niet erg om nog een paar keer een stukje terug te gaan in de tijd. Stiekem vind ik het zelf wel leuk om weer terug te kijken naar de zomer en herfst nu alles zo vreselijk kaal en grauw is buiten. 

En dan ben ik nu wel nieuwsgierig of jij ook een keer in Delft of Broek in Waterland bent geweest?

Tini Groen

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.