Logo Analoge Kiekjes Transparant

On a roll #5: van 2019 naar 2020

Ken je dat gevoel? Dat je niet zo goed meer weet wat er nou eigenlijk allemaal op je filmrolletje staat? Vast wel! Ik denk dat iedereen die analoog fotografeert wel eens een periode heeft dat je een rolletje in je camera hebt gestopt, deze niet vol hebt kunnen krijgen en vervolgens vergeet wat er nu eigenlijk allemaal op staat voordat je de camera er weer eens bij pakt. (Sorry voor die immens lange zin) Dit is precies wat er bij mij gebeurd is met de 2 rolletjes waarvan ik de beelden vandaag met je ga delen!

In mijn terugblik van 2019 heb ik nog wel over geschreven. Toen vertelde ik dat ze in mijn camera’s waren ingeladen, maar dat ik ze niet meer zou kunnen vullen voor 2020. Inmiddels zitten we al dik 2 maanden in 2020 en zijn de rolletjes eindelijk gevuld en ontwikkelt. Maar wat erop stond? Het deel dat ik in 2020 heb gefotografeerd wist ik nog wel, maar het deel van 2019? Ik had geen idee meer! Het was dus echt een verrassing toen tijdens het scannen bleek dat het voornamelijk kleurrijke herfst foto’s waren van een wandeling door het Leeuwarder Bos. (Ook wel bekend als ‘mijn achtertuin’ ?)

Omdat ik de rolletjes met verschillende camera’s heb gefotografeerd twijfelde ik over hoe ik de foto’s wilde delen op mijn blog. Ik heb besloten om ze in chronologische volgorde te laten zien. Omdat de beelden dus deels in 2019 en deels in 2020 vastgelegd zijn, vind ik het mooier om het zo te doen. Normaal deel ik de beelden per camera, want dat voelt logischer, maar nu doe ik het even zo. Het zijn er aardig wat, dus veel kijk plezier!

Herfst

Klik op de eerste afbeelding om de galerij te openen. Met welke camera de foto gemaakt is staat vervolgens links onderin. ? De foto’s zijn onderverdeeld in meerdere galerijen. Sluit de galerij af om weer verder naar de volgende te scrollen.

Ergens tussen 2019 en 2020

Tja, die typische periode van kerst, oud&nieuw, alles daartussen en net een beetje erna. ?

Portretfoto’s voor Opgevallen

Hieronder zie je portretfoto’s van mijn collega’s van Opgevallen. Opgevallen is een strategisch communicatiebureau in Grou en ik doe daar mijn afstudeeronderzoek voor mijn Master. We gingen nieuwe portretten maken voor op de website en ze vroegen of ik ook een paar analoge portretjes wilde schieten. Super leuk! HIeronder het resultaat. Ze zijn puur voor de leuk, de daadwerkelijke foto’s voor op de website kan je vinden op www.opgevallen.nl!

Amsterdam

Op 7 februari 2020 organiseerde ik mijn allereerste Analoge Kiekjes photowalk! Samen met 8 andere analoge fotografie liefhebbers gingen we een middag naar Amsterdam om te fotograferen. Het was echt een prachtige dag en ik ga nog een uitgebreid blog schrijven over deze photowalk. Hieronder alvast de eerste foto’s die ik op die dag heb gemaakt.

Favoriete foto

Tot slot hieronder nog mijn favoriete foto van deze 2 rolletjes. Deze is op Eerste Kerstdag gemaakt toen mijn vriend en ik terug naar huis reden. Er was opeens een prachtige zonsondergang en ik pakte snel mijn camera om deze via de spiegel van de auto vast te leggen. Ik was bang dat ik eigenlijk al te laat was, omdat het zo enorm snel ging, maar ik was net op tijd! De sfeer in deze foto vind ik persoonlijk echt fantastisch en daarom is dit mijn favoriete foto van beide rolletjes.

Canon A1, Lomo 800

En dit was ‘m alweer! Enorm veel foto’s zoals je hebt kunnen zien. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat zeker even weten in de comments welke foto jouw favoriet is!

Tini Groen

______________________________________________________________
Camera: 
Canon A1 & Minolta Hi-Matic AF2
Film: 
Lomo 800 & Fuji Superia Xtra 400
Scanner: Canon Canoscan 9000F Mark II 

Volg mij op Instagram & Pinterest

Mijn foto’s zijn niet nabewerkt.

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

  1. Haha, meestal ken ik dat gevoel níet: ik schiet middenformaat, 6×6, met 12 opnames op een rol en ik maak ze meestal wel vol bij een specifieke (portret- of boudoir-)shoot. Dus ik weet het over het algemeen vrij gedetailleerd. Des te leuker als je dan inderdaad eens een 35mm rolletje in een oude camera hebt zitten voor een paar maanden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.