Logo Analoge Kiekjes Transparant
fotovergroting, drukwerknodig

Fotovergroting mét lijst | REVIEW

Niets is leuker dan één van je eigen analoge foto’s aan de muur te hangen. Althans, dat is mijn mening 😉 Maar ondanks dat ik al heel wat foto’s geschoten heb schiet het laten printen hiervan er nog wel eens bij in. Vooral grotere afdrukken laat ik er vaak bij zitten, ik kies sneller voor een fotoboek dan een fotovergroting. Waarom? Ik heb geen idee eigenlijk! Maar vandaag heb ik toch een mooie fotovergroting om te laten zien aan je!

Een tijdje geleden werd ik namelijk benaderd door Drukwerknodig of ik ook interesse had in één van hun fotoproducten. Zoals de naam al doet vermoeden is Drukwerknodig een bedrijf waar je onder andere drukwerk zoals stickers, flyers, posters en eigen gemaakte boeken kan bestellen. Maar ze hebben ook een groot aanbod in fotoproducten. Zo kan je kiezen uit verschillende opties zoals foto’s op mokken, hout, canvas, dibond, kurk of plexiglas, maar je kan er ook je eigen fotobehang, tegeltjes of textielposter laten drukken.

Persoonlijk houd ik helemaal niet zo van al die gekke fotoproducten, maar een mooie vergroting daarentegen kan ik wel waarderen. En dus koos ik ervoor om een foto vergroting af te laten drukken van 50x40cm op 240 grams satin fotopapier.

Ik wist eigenlijk meteen al welke foto ik wilde laten afdrukken. Een tijdje geleden heb ik namelijk een midden formaat camera mogen lenen en hier heb ik een mooi zelfportret mee gemaakt. Als aandenken aan deze ervaring wilde ik deze foto graag als vergroting afdrukken.

De website en het bestel proces

De website van Drukwerknodig is erg overzichtelijk wat het kiezen van je product en het uploaden van je foto erg makkelijk maakt. Wanneer je een product hebt gekozen klik je vervolgens op product samenstellen. Dan krijg je een pop-up te zien waar je kunt kiezen tussen ‘direct ontwerpen’ of ‘prijs berekenen’. De eerste optie is vooral handig wanneer je zelf nog een ontwerp moet maken. Dit kan via de website met een speciale editor. Heb je zoals ik al een definitief ontwerp klaar, dan kies je voor de tweede optie zodat je je productopties kan selecteren en je bestand kan uploaden en verzenden.

fotovergroting, drukwerknodig

Formaten en papiersoorten

Er zijn verschillende formaten waaruit je kan kiezen voor een fotovergroting. Het begint vanaf 15x15cm en het grootste formaat is 70x100cm of 100x100cm. Na het selecteren van de maat kan je een papiersoort kiezen. Je hebt hierbij keuze uit 240 grams satin fotopapier of 250 gram gloss fotopapier. Wanneer je het formaat en de papiersoort hebt gekozen krijg je afhankelijk van het formaat de optie om een fotolijst* bij je product te bestellen.

Ik koos voor een vergroting van 50x40cm mét lijst. Ik vind het echt mega handig dat de optie om er een lijst bij te bestellen gegeven wordt. Zo kan je het gelijk bij ontvangst ophangen en hoef je niet eerst nog opzoek naar een lijst wanneer je de vergroting thuis ontvangt.

fotovergroting, drukwerknodig

Aanleverspecificaties

Na het selecteren van het formaat, de papiersoort en de optie om een lijst bij te bestellen is het tijd om het bestand aan te leveren. Ook hier heb je weer twee keuzes. De eerste keuze is om een PDF te uploaden welke nog gecontroleerd wordt door Drukwerknodig. En de tweede keuze is om gelijk een drukklaar PDF bestand te uploaden.

De eerste optie is vooral handig wanneer je niet zeker weet of je het bestand wel goed aanlevert. Op de website zijn uitgebreide aanleverspecificaties te vinden, maar soms kan het voorkomen dat je alsnog twijfelt. De optie om je bestand te kunnen laten controleren (tegen betaling) is dan wel heel fijn. Zelf heb ik mediavormgeving gestudeerd dus in mijn geval was de extra controle niet nodig, omdat ik nog zeer regelmatig zelf drukwerk bestanden klaarmaak. 😉

Na het selecteren van je aanleveroptie krijg je tot slot nog de keuze om meerdere oplages te bestellen. Je ziet in dit menu ook gelijk wat de kosten zijn voor een enkel of meerdere exemplaren. Tevens kan je in dit menu kiezen voor een standaard levering (tot 3 dagen) of een spoedlevering (voor 12.00u besteld volgende dag in huis).

fotovergroting, drukwerknodig

Tot slot lever je het bestand aan en plaats je de bestelling. Je kan er ook voor kiezen om de bestelling te plaatsen en later je bestanden aan te leveren, meer informatie daarover vind je op de website zelf. Daarna kan het wachten beginnen!

Het eindresultaat

Na een paar dagen wachten kreeg ik het product thuis gestuurd en ik was enorm positief verrast. Het product zat goed ingepakt in een kartonnen doos en schuimpapier. En de hoeken van de lijst waren nog eens extra verstevigd met speciaal schuim. En voila! Zie het resultaat van de fotovergroting mét lijst hieronder.

Ik ben ontzettend blij met mijn fotovergroting. De print ziet er kwalitatief goed uit en ook de kleur komt overeen met de daadwerkelijke foto. Dit laatste is nog wel eens spannend, omdat je monitor je flink voor de gek kan houden, zorg er dus voor dat je deze regelmatig kalibreert.

De lijst ziet er ook prachtig uit. Het heeft een mooie dunne rand en er zit echt glas in. Dus geen cheap plexiglas wat je wel vaker ziet bij fotoproducten. Ik heb de lijst op onze eettafel gezet en de kamer krijgt gelijk een heel andere sfeer. Het past goed bij ons interieur en past ook beter bij de poster die wij boven de eettafel hebben hangen, omdat het nu wat minder eentonig is. Nu alleen nog een nieuw plekje vinden voor de vier andere dames 😉

Eindoordeel

Stiekem heb ik het net al een beetje prijs gegeven, maar ik ben erg tevreden en blij met mijn fotovergroting. Hieronder een opsomming van een aantal plus- en minpunten.

Pluspunten:
Handige website
Groot/divers aanbod
Mooi stevig fotopapier
Scherpe print
Fijn dat er een optie is om bij sommige formaten een lijst bij te bestellen
Stevige verpakking met verzenden

Minpunten:
Als ik er echt eentje moet geven dan is het dat er extra kosten betaald moeten worden om je bestand te laten controleren. Persoonlijk vind ik de kosten (10,-) hiervoor een beetje aan de hoge kant.

Tot slot wil ik nog even benoemen dat ik de prijs en kwaliteit verhouding goed vind. Mijn vergroting inclusief lijst kost 24,99. Drukwerknodig is zeker niet duur en qua prijzen zijn ze gelijk met andere foto bedrijven. Het feit dat ze lijsten aanbieden maakt ze echter wel uniek en daardoor interessanter, want ik heb persoonlijk nog nooit een vergroting van dit formaat met een kwalitatief goede lijst voor deze prijs kunnen bestellen.

Ik hoop dat je het tof vond om mijn review over deze prachtige fotovergroting te lezen. Ondanks dat het hier om een samenwerking gaat vind ik het altijd belangrijk om mijn eigen mening te geven. Vandaar dat mijn reviews ook vrij uitgebreid zijn 😉 Mocht je nog vragen hebben stel ze dan vooral in de comments!

Tini Groen

______________________________________________________________
De foto in de lijst is gemaakt met de volgende producten:
Camera: Mamiya C220
Lens: 
80mm 2.8
Film: 
Lomochrome Color Film 400
Scanner: Canon Canoscan 9000F Mark II 

Volg mij op Instagram & Pinterest

Deze foto’s zijn niet nabewerkt.

*LET OP: Er zijn slechts enkele formaten waar een lijst bij besteld kan worden. Op het moment van schrijven kan er bij de volgende formaten een lijst besteld worden: 30×40/40×30, 40×60/ 60×40, 40×50/ 50×40 en 50×70/ 70×50.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.