Logo Analoge Kiekjes Transparant
oldtimer

On a roll #7: kiekjes tussendoor

Iedereen heeft wel eens een camera bij zich, zonder dat ie weet of je ‘m überhaupt gaat gebruiken, althans, ikzelf wel. Zo ook deze zomer. Een bijzondere zomer, want in juni ging het land langzaamaan steeds weer een stukje meer open na de in maart ingestelde lockdown. Ik durfde weer wat meer de straten op en ook bezocht ik met gepaste afstand weer wat familie. En zulke bezoekjes zijn vaak precies van die dagen dat je je camera wel meeneemt, maar dus niet van te voren weet of je hem gaat gebruiken.

Hoewel ik echt een enorme liefhebber ben van de zomer, heb ik dit jaar voor mijn gevoel niet zo heel extreem veel gefotografeerd. Of dit nu komt door corona of door het feit dat ik mega druk bezig was met afstuderen weet ik niet zo goed, maar ik heb in heel juni maar 1 rolletje weten te vullen. En de helft van dit rolletje bestaat ook nog eens uit bijtjes die druk aan het werk waren in de bloementuin. Naast deze kiekjes heb ik ook nog een paar willekeurige foto’s gemaakt in mijn eigen stad, Leeuwarden. Op een mooie zomerse dag besloot ik de resterende shots van het rolletje te vullen met beelden van wat ik tegen zou komen tijdens mijn wandeling door de stad. Kortom, het zijn niet heel bijzonder beelden geworden, maar toch wilde ik ze aan je laten zien.

Even een first of the roll momentje! Het gebeurd mij om de een of andere reden niet vaak dat je het verloopt van het eerste frame zo goed kan zien namelijk. Ik denk dat ik te goed ben geworden met de rol in zeer donkere ruimtes in te laden, haha!

Bloemen en bijen

Bloemen en bijen Bloemen en bijen Bloemen en bijen Bloemen en bijen Bloemen en bijen Bloemen en bijen Bloemen en bijen Bloemen en bijen    Bloemen en bijen Bloemen en bijen   Bloemen en bijen

 

Op de parkeerplaats van mijn flatgebouw staan al een heel lange tijd twee oldtimers, alleen ze stonden altijd tussen de lelijke nieuwe auto’s. Ik heb lang moeten wachten, maar uiteindelijk stonden ze een paar dagen naast elkaar en natuurlijk ben ik er toen gelijk op af gegaan met mijn camera!

oldtimer oldtimer oldtimer oldtimer oldtimer oldtimer

Deze oude Mercedes staat in een straat waar ik regelmatig doorheen fiets en vaak had ik geen camera bij me, maar deze keer nam ik bewust de route om ‘m eindelijk eens te kunnen fotograferen.

Mercedes

voordeur leeuwarden voordeur leeuwarden Leeuwarden Leeuwarden Leeuwarden Leeuwarden Leeuwarden Leeuwarden Leeuwarden

En ik sluit af met een beeld van het kleinste winkeltje in Leeuwarden en zelfs van Nederland. Hier zat altijd een winkeltje in dat chocolade verkocht volgens mij, maar tegenwoordig zit er een soort galerij in, echt heel tof. Zeker een aanrader om even te bekijken wanneer je ooit een bezoekje brengt aan mijn stad.

Dit rolletje geeft heel goed weer wat ik allemaal vastleg wanneer ik een wandeling aan het maken ben. Er zit van alles wat tussen, van oude auto’s, tot aan zijstraatjes en voordeuren. Ik heb afgelopen zomer ook wel een beetje ontdekt dat ik echt een zwak heb voor het fotograferen van voordeuren. Waar het vandaag komt weet ik niet, maar ik vind het op beeld vaak gewoon heel erg mooi.

Ik hoop dat je de kiekjes weer leuk vond om te zien en in de volgende blogpost ga ik je nog meer foto’s van mooie straatjes en voordeuren laten zien. Dan neem ik je namelijk even mee terug van mijn dagtripje naar Delft en Broek in Waterland!

Stay tuned!

Tini Groen

______________________________________________________________

Camera: Canon A1
Film: Kodak Porta 400
Scanner: Canon Canoscan 9000F Mark II

Volg mij op Instagram & Pinterest

Mijn foto’s zijn niet nabewerkt.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.