Logo Analoge Kiekjes Transparant
Lomochrome Purple, lente

On a roll #6: Lomochrome Purple in de lente

Als je mijn blog of Instagram al wat langer volgt, dan weet je inmiddels wel dat ik helemaal gek ben van de magische trucjes van Lomochrome Purple. Een filmrolletje dat alle groene tinten paars maakt, alle gele tinten roze en vice versa. Ik heb al behoorlijk wat kiekjes gemaakt met dit fantastische rolletje en ook afgelopen lente ben ik weer helemaal los gegaan! 

Als je mijn vorige blogpost gelezen en gezien hebt, dan zal je vandaag een aantal foto’s tegenkomen die simpelweg een paarse variant van die foto’s zijn. Wanneer ik fotografeer met Lomochrome Purple heb ik namelijk altijd twee camera’s bij me. Eentje waar gewoon een normaal filmrolletje met kleur in zit en eentje waar dus een rolletje Lomochrome Purple inzit. De reden dat ik dit doe, is dat ik het heel erg leuk vind om achteraf de foto’s met elkaar te vergelijken, omdat de verschillen dat heel erg duidelijk zijn. Mocht je het leuk vinden om die verschillen te bestuderen, check dan zeker even mijn vorige post :).

Voor deze paarse serie heb ik één van mijn favoriete camera’s gebruikt, namelijk de Canon A1. Ik fotografeer altijd op iso 400 met Lomochrome Purple, omdat ik dit zelf een heel veelzijdige iso waarde vind. Maar het rolletje is heel flexibel, want je kunt kiesen om te fotograferen tussen iso 100 en 400. Ben je een klaar voor? Ik neem je even mee terug naar de lente, met een magisch paars tintje. Hier komen de kiekjes!

 

Lomochrome Purple Lomochrome Purple Lomochrome Purple Lomochrome Purple Lomochrome Purple Lomochrome Purple, japanse esdoorn Lomochrome Purple, japanse esdoorn Lomochrome Purple, japanse esdoorn Lomochrome Purple Lomochrome Purple Lomochrome Purple Lomochrome Purple Lomochrome Purple Lomochrome Purple Lomochrome Purple Lomochrome Purple, bloesem Lomochrome Purple, bloesem Lomochrome Purple, tulpenveld Lomochrome Purple, tulpenveld Lomochrome Purple, tulpenveld Lomochrome Purple, tulpenveld Lomochrome Purple, tulpenveld, Tini Groen, Analoge Kiekjes Lomochrome Purple, tulpenveld, Tini Groen Lomochrome Purple,tulpenveld, Tini Groen Lomochrome Purple, tulpenveld Lomochrome Purple, tulpenveld Lomochrome Purple, tulpenveld Lomochrome Purple, Tini Groen, Analoge Kiekjes

En we sluiten af met een klassieker onder analoge fotografen, een spiegelselfie! 😉

Ik hoop dat je het leuk vond om weer een aantal van mijn kiekjes te bekijken. Veel zal je wellicht ook al via Instagram hebben gespot, maar ik loop nog steeds een beetje achter op mijn blog in verband met de drukte rondom mijn studie. Desondanks deel ik hier op mijn blog een stuk meer kiekjes dan op Instagram, want ook de mislukten of minder mooie foto’s deel ik hier 😁

Welke foto is jouw favoriet? 

Tini Groen

______________________________________________________________

Camera: Canon A1
Film: Lomochrome Purple XR 100-400
Scanner: Canon Canoscan 9000F Mark II

Volg mij op Instagram & Pinterest

Mijn foto’s zijn niet nabewerkt.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.