Tini Groen, Analoge Kiekjes

Heel mijn leven heb ik fotografie ontzettend interessant gevonden. Ik vond het als kind fantastisch als ik de camera van mijn ouders heel eventjes in mijn handen gedrukt kreeg om een vakantie kiekje te mogen maken. Digitaal, dat wel. Ik ben namelijk geboren in 1991 en tegen de tijd dat ik oud genoeg was om te weten wat een camera was, was het digitale tijdperk van camera’s net aangebroken. Mijn vader was er als de kippen bij, analoge fotografie heb ik als kind dus nooit heel bewust meegekregen.

Rond 2008 kocht ik mijn eerste eigen digitale spiegelreflex camera waarmee ik concerten fotografeerde. Tot 2017 ben ik altijd volop bezig geweest met allerlei soorten fotografie, niet alleen concerten, maar ook portretten en landschappen. Alleen ik raakte er een beetje op uitgekeken. Ik miste iets, maar ik wist niet zo goed wat.

Tot ik in september 2017 van mijn vader zijn oude analoge camera cadeau kreeg. Hij was aan het opruimen en dacht dat ik het misschien wel leuk zou vinden om er iets mee te doen. En sindsdien ben ik volop weer bezig met fotografie! Ik begon het weer leuk te vinden en merkte dat ik opnieuw werd uitgedaagd. Het ontdekken van de wereld van analoge fotografie vind ik ontzettend leuk. Ik leer iedere dag nieuwe dingen over deze oude en meest pure vorm van fotograferen en merk dat ik weer veel serieuzer met fotografie bezig ben.

Tijdens mijn afstuderen kon ik analoge fotografie toepassen in mijn eindproject. Ik kreeg destijds veel inhoudelijke vragen en zo kwam ik op het idee om een blog te starten. Ik merkte namelijk dat ik ontzettend blij werd van het vertellen en uitleggen over analoge fotografie. En door middel van een blog kan ik deze blijdschap op een veel uitgebreidere manier delen!

Op mijn blog deel ik voornamelijk mijn eigen analoge kiekjes, maar gaandeweg wil ik steeds meer tips en tricks met je gaan delen.