Logo Analoge Kiekjes Transparant
Photowalk

De eerste Analoge Kiekjes photowalk! | Amsterdam

Een tijd geleden plaatste ik op een Instagram een oproep in mijn stories. Ik wilde graag weer eens fotograferen in Amsterdam, maar het leek mij leuk als andere analoge fotografen zouden aansluiten. Totaal onverwachts kwamen er veel leuke reacties van mensen die graag wilden aansluiten. En zo werd de eerste Analoge Kiekjes Photowalk een feit!

Wat is een photowalk eigenlijk?

Een photowalk is een eigenlijk gewoon een wandeling met andere camera en/of fotografie liefhebbers. Tijdens zo’n wandeling loop je door een stad of andere locatie en terwijl je foto’s maakt wissel je informatie, tips & tricks en ervaringen met elkaar uit. Photowalks zijn ook het perfecte moment om andere camera’s eens uit te proberen en te ontdekken of het wat voor je is.

Photowalk door Amsterdam

Ik ben zelf echt gek op Amsterdam. De prachtige oude huizen, knusse straatjes en de gezellige portiekjes en trapjes voor de huizen, ik kan er geen genoeg van krijgen! Vandaar ook mijn keuze om daar een spontane photowalk te organiseren.

Op 7 februari was het zover. Ik stapte in de trein naar Amsterdam en in Zwolle sloot de eerste analoge liefhebber, Anna-Britt, bij mij aan. Zo rond het middaguur kwamen we aan op het centraal station van Amsterdam waar we de rest opzochten. In totaal waren we met zijn zessen, Anna-Britt, Martin, Joost, Maarten,Kiki en ik. En paar uur later sloten Mike en Antoinette zich ook bij ons aan. Martin en Joost bleken zelf in Amsterdam wonen en zij hebben ons daarom een beetje meegenomen door de wat minder bekende en minder drukke straatjes.

Het was een prachtige dag en tevens een van de eerste dagen van het jaar dat de zon weer eens volop scheen. Ik denk dat we al met al ongeveer vier uurtjes met z’n allen door de stad hebben gelopen en foto’s hebben gemaakt.

Foto door Martin: ikon FM3a / 50mm 1.4ais / Fuji C200

De kiekjes

Zelf had ik drie camera’s meegenomen. Mijn favoriete SLR, Canon A1, en mijn favoriete point & shoot, Minolta Hi-Matic AF2. Als extraatje had ik een cameraatje van mijn vriend mee, de Olympus Trip AF 30. Deze camera had hij een aantal weken daarvoor gewonnen bij een winactie van Analog Club Amsterdam. Inmiddels heb ik mijn eigen twee rolletjes die ik had gevuld weer terug, alleen het rolletje die in de camera van mijn vriend zit is nog steeds niet vol? Die beelden houden jullie dus nog van mij tegoed! Wel kan ik natuurlijk mijn eigen beelden al delen, dus hier komen ze!

Canon A1 – Kodak Portra 400

analoog, kodak portra 400, kat, poes, kat achter glas, poes achter glas, amsterdam, amsterdam cafekat
analoog, kodak portra 400, kat, poes, kat achter glas, poes achter glas, amsterdam, amsterdam cafekat
Gele tulpen, Nederlandse tulpen, Amsterdam, tulpen achter raam
Gele tulpen, Nederlandse tulpen, Amsterdam, tulpen achter raam
Amsterdamse huisjes, amsterdam
Amsterdams opstapje, amsterdam
Amsterdam, Amsterdamse gracht, Amsterdamse huisjes
Boeken gratis mee nemen, Amsterdam
Amsterdamse gevel, Amsterdam, Herenhuis
Spiegelfoto
Amsterdam, Amsterdamse gracht, Amsterdamse huisjes
Amsterdam, Amsterdamse gracht, Amsterdamse huisjes, Amsterdam boot
Raamschildering Amsterdam, raam tekening, raam illustratie
Amsterdam, Amsterdamse gracht, Amsterdamse huisjes, Amsterdamse boot
Amsterdams bankje, Amsterdam
Amsterdamse kat, Amsterdam, Amsterdamse woonboot
Amsterdam, Amsterdamse gracht, Amsterdamse huisjes
Amsterdam, Amsterdamse gracht, Amsterdamse huisjes
Amsterdam, Amsterdamse gracht, Amsterdamse huisjes, Amsterdamse woonboot, woonboot
Amsterdam, doorkijkje raam amsterdams huisje
Baked with love Amsterdam
Amsterdamse straatjes
Amsterdamse straatjes
Amsterdamse straatjes
Portret Tini Groen, Analoge kiekjes, Amsterdam

Foto gemaakt met mijn camera door Anna-Britt

Minolta Hi-Matic AF2 – Fuji Superia Xtra 400

Amsterdam, Minolta Hi-Matic AF2, Fuji Superia Xtra 400
Amsterdam, Minolta Hi-Matic AF2, Fuji Superia Xtra 400
Amsterdam, Minolta Hi-Matic AF2, Fuji Superia Xtra 400
Amsterdam, Minolta Hi-Matic AF2, Fuji Superia Xtra 400
Amsterdam, Minolta Hi-Matic AF2, Fuji Superia Xtra 400
Amsterdam Station, Minolta Hi-Matic AF2, Fuji Superia Xtra 400
Amsterdam Station, Minolta Hi-Matic AF2, Fuji Superia Xtra 400

Tot slot nog een leuke groepsfoto als aandenken van deze leuke middag!

Minolta Hi-Matic AF2, Fuji Superia Xtra 400

Van boven naar beneden en van links naar rechts: Mike, Kiki, Anna-Britt, Joost, Martin, Maarten en ik! Niet aanwezig op de foto: Antoinette.

Volgende photowalk

Omdat deze spontane photowalk meetup zo gezellig was, hebben we afgesproken om met z’n alleen een tweede photowalk te plannen. Deze keer staat Den Bosch op de planning. Het plan was om dit op vrijdag 17 april te doen, maar in verband met het Corona virus is voorlopig even op pauze gezet.

Een nieuwe datum staat dus nog niet vast. Wat wel vast staat is dat de photowalk wederom op vrijdagmiddag plaats gaat vinden. Veel andere photowalks die georganiseerd worden zijn namelijk vaak in het weekend, maar persoonlijk kan ik dan vaak niet. Vandaar dat ik het organiseer op de vrijdagmiddag. Wanneer er een nieuwe datum bekend wordt laat ik het weten via mijn Instagram. Er is zeker nog ruimte voor anderen om aan te sluiten, maar ik heb wel ervaren dat de groep niet té groot moet zijn. Zo’n 10 tot 12 man is de max.

Ik ben benieuwd wat jullie van de foto’s vinden. Zelf vind ik ze echt heel erg leuk geworden. Het was ook voor het eerst sinds een vrij lange tijd dat ik weer eens Kodak Portra uit probeerde en het heeft heel mooi uitgepakt. Laat zeker even weten in de comments wat je ervan vindt. En als je wilt aansluiten bij de volgende photowalk in Den Bosch, stuur mij dan een DM op Instagram, want dan voeg ik je toe aan de Whatsapp groep die we ik heb gemaakt ?

Tini Groen

____________________________________________________
Camera: Canon A1 & Minolta Hi-Matic AF2
Film: 
Kodak Porta 800 & Fuji Superia Xtra 400
Scanner: Canon Canoscan 9000F Mark II 

Volg mij op Instagram & Pinterest

Mijn foto’s zijn niet nabewerkt.

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.