Logo Analoge Kiekjes Transparant
tini groen analoge kiekjes

Analoge Kiekjes bestaat 2 jaar!| WINACTIE

Hiep hiep hoera, Analoge Kiekjes bestaat 2 jaar ? Het is alweer twee jaar geleden dat ik in de bus naar huis zat en het idee in mijn hoofd kreeg om een blog over analoge fotografie op te richten. De volgende dag publiceerde ik deze website en mijn Instagram account en voila! Inmiddels zijn we al heel wat rolletjes en blog artikelen verder?.

Deze winactie is inmiddels gesloten en winnaars hebben hun prints ontvangen!

Hoe het is begonnen

Ik was net een klein halfjaar analoog aan het fotograferen en wilde hier veel meer mee gaan doen. Schrijven is altijd al een grote hobby van me geweest. In de afgelopen 10 jaar heb ik misschien wel 6 verschillende blog websites gestart en ook allemaal weer gestopt?. De meest succesvolle was ‘The Second Life’ waar ik schreef over mijn ervaringen als Erasmus student in Lissabon.

Tini Groen

Ik in 2015 tijdens mijn Erasmus semester, toen nog met enkel een digitale camera ?

Na mijn avontuur in Portugal veranderde ik mijn blognaam naar mijn gewone volledige naam, ‘Tini Groen’, omdat ik geen vast onderwerp meer had om over te schrijven. Ik schreef toen echt over van alles, van digitale fotografie, tot Halloween DIY’s en van boekreviews tot heel persoonlijke blogs. Echt alles kwam er voorbij, maar ik haalde er geen voldoening uit. En dus stopte ik weer even helemaal met bloggen.

Tot het twee jaar geleden weer begon te kriebelen door het ontdekken van analoge fotografie. Ik merkte dat ik mijn ervaringen met mensen wilde delen. Daarnaast viel het mij op dat er heel veel informatie over analoge fotografie in het Engels te vinden was, maar niet echt in het Nederlands. Natuurlijk waren er wat wat artikelen te vinden, maar deze waren veelal verouderd of geschreven door iemand die op een blauwe maandag een paar rolletjes had volgeschoten. Op het online Analoge Foto Forum na, was er niet echt een duidelijk plek waar je alle basics om met analoge fotografie te kunnen beginnen kon vinden.

Eén van de eerste analoge foto’s die ik maakte.

Een platform voor de beginnende analoge fotograaf

En zo is het idee voor dit blog ontstaan. Ik richtte het op met de intentie om er een online platform van te maken voor iedereen die met analoge fotografie wil beginnen. Een soort digitaal handboek waar je als beginnend analoge fotograaf alle informatie kan vinden die je nodig hebt om te kunnen starten met analoge fotografie. Informatie over hoe je een fotorolletje moet inladen, wat asa en iso is en welke verschillende soorten camera’s er allemaal zijn. Daarnaast wilde ik op Analoge Kiekjes ook mijn eigen foto’s tentoonstellen. Zodat iedereen mijn werk makkelijk terug kon vinden en tegelijkertijd een realistisch beeld kreeg van het verschil in gebruik van cameras en rolletje. De laatste tijd ligt de focus vooral op het delen van mijn eigen foto’s, maar ik beloof je dat er nog heel veel ideeën voor informatieve artikelen klaar liggen.

De intentie om van Analoge Kiekjes hét platform voor de beginnende analoge fotograaf te maken is er namelijk nog steeds. Maar voordat ik dit echt kan realiseren, met de kwaliteit die ik voor ogen heb, zal ik eerst nog even mijn razend drukke master studie moeten afmaken. Gelukkig duurt dat niet zo heel lang meer. En wanneer ik de studie heb afgerond, kan ik mij weer voor de volle 100% focussen op de wat meer informatieve artikelen.

negatieven, filmfeb, film februari, film february, negatives, film fotografie

Winactie!

Maar goed, genoeg gepraat, je bent hier natuurlijk alleen maar gekomen voor de winactie?. Zoals je misschien wel weet heb ik eind vorig jaar mijn eigen serie met analoge kaartjes laten drukken. In totaal zijn er 9 stuks, verdeeld in 3 setjes van 3 stuks. En om te vieren dat Analoge Kiekjes 2 jaar bestaat kan jij kans maken op één van de drie kaarten setjes!

printjes

Wat moet je doen?

Voor deze winactie* heb ik een aantal spelregels opgesteld. Als je aan alle spelregels voldoet maak je automatisch kans op één van de drie setjes!

Dus, wat moet je doen:

  • Volg mij op Instagram
  • Like de post van de winactie
  • Comment onder de winactie post welk setje jij graag wilt winnen en waarom. Óf tag de persoon voor jij een setje wilt winnen, vergeet haar/hem dan niet te taggen in je comment ?.
  • Repost de giveaway post in je stories en tag @analogekiekjes hierin

Extra kans maken?

  • Laat dan een reactie achter op deze blogpost waarin je laten weten dat je graag extra kans maakt!

En tot slot, vergeet niet te vermelden welk setje je graag wilt winnen door de naam te vermelden in je comment: New Season, Amsterdam Wonderland of Wild Flowers.

Op maandag 6 april maak ik de winnaars bekend!

Twee jaar geleden had ik echt niet durven dromen dat mijn blog zo goed gelezen wordt als vandaag de dag. Ik krijg dagelijks leuke berichtjes in mijn DM met complimenten over mijn fotografie en mensen stellen me ook regelmatig vragen. En dat is precies waar ik op hoopte toen ik Analoge Kiekjes 2 jaar geleden oprichtte. Dat ik mensen ook echt een handje kan helpen met hun ontdekking in de wereld van analog fotografie.

Super bedankt voor al jullie berichtjes en support van de afgelopen twee jaar en ik hoop dat mijn platform nog veel meer mag groeien de komende tijd!

Veel succes met de winactie!

Tini Groen

Voorwaarden Instagram winactie Analoge Kiekjes

*LET OP: Meedoen kan alleen wanneer je een Nederlands of Belgisch woonadres hebt.

– Deelnemen kan alleen via Instagram

– Je maakt kans op 1 van de drie setjes. 1 Setje bestaat in totaal uit drie kaartjes.

– De reactie onder deze blogpost zorgt ervoor dat je deelname twee keer geregistreerd wordt. Enkel en alleen reageren op deze blogpost en niet via Instagram is géén volledige deelname.

– Winactie sluit op zondagavond 5 april, 22.00u Nederlandse tijd.

– Als je één van de gelukkige winnaren bent, zal ik je via Instagram DM vragen om je adres met mij te delen. Deze wordt uiteraard enkel en alleen gebruikt om de kaartjes naar je op te sturen. Ik zal je adres niet registeren of bewaren in een database.

– Wanneer je niet binnen 1 week reageert zal ik de gewonnen set opnieuw verloten.


Heb je nog vragen? Stuur dan een berichtje naar winactie@analogekiekjes.nl

 

Gerelateerde artikelen

2 reacties

  1. I will love to win the set Amsterdam wonderland ??? your work is super beautiful and the story behind as well. All the good luck and success in everything

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.