Logo Analoge Kiekjes Transparant
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200

Drie seizoenen op een rol Kodak Color Plus

Jawel, ik heb het voor elkaar gekregen. Drie seizoenen op één filmrolletje. Hoe? Tja, door er simpelweg heel erg lang over te doen om het rolletje te vullen.

Halverwege oktober vroeg ik aan mijn vriend of ik eens een keer één van zijn Minolta camera’s mocht lenen. Ik heb zelf namelijk vooral Canon camera’s en ik vroeg mij af of ik verschil zou merken in gebruik. Mijn vriend heeft twee Minolta x700 camera’s en dus leende ik daar eentje van. Echter had ik niet verwacht dat ik er bijna een halfjaar over zou doen om een rolletje vol te schieten.. Oeps!

Ik stopte het rolletje in de herfst in de camera en twee weken geleden heb ik het rolletje laten ontwikkelen. Zowel de herfst, als de winter én een mini stukje van de lente staan dus op dit rolletje. Oké, officieel is het nog geen lente, maar het voorjaar telt ook wel een beetje mee toch? 😉 Anyway, hier komende foto’s!

analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
Oh hey! Even vergeten dat de eerste foto nog door mijn vriend is gemaakt 😉
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
De enige sneeuwfoto helaas! Het heeft bijna niet gesneeuwd en uitgerekend de dag dat ik vrij was, was alle sneeuw al zo goed als weg. Vandaar maar één kiekje 🙁
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200, sneeuwklokjes
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200, krokus
analoog, analoge foto, analoge fotografie, analoge kiekjes, kodak color plus 200, krokus

En we sluiten af met bloeiende krokussen. Waarvan ik nog veel meer foto’s had willen maken, maar de rol was toch eindelijk vol 😉 De film die ik heb gebruikt voor deze foto’s is Kodak Color Plus 200. Ik had hier nog niet eerder mee gefotografeerd, maar ik vind de resultaten erg mooi! De kleuren komen goed tot hun recht 🙂

Mijn ervaring met de Minolta x700 was overigens gemengd. Ik vond de manier waarop de camera zijn lichtmeter werkt erg duidelijk en fijn, maar ik vond de lenzen wat minder fijn werken. Het was vrij moeilijk om het beeld scherp te krijgen. Waardoor dat komt weet ik niet, want er zit een split image techniek in waardoor het vrij duidelijk zou moeten zijn, maar het leek net alsof deze niet helemaal accuraat was. Desondanks zijn de meeste foto’s er redelijk scherp uitgekomen, dus ik heb goed gegokt :p

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om de seizoenen een beetje door mijn ogen te hebben gezien. Het heeft mij bijna zes maanden gekost, maar er zit gelukkig wel heel wat moois tussen waar ik blij mee ben 🙂

En waar ik dan nu wel benieuwd naar ben is: hoeveel tijd heeft het jou gekost voordat jij je langste rolletje ooit hebt weten te vullen?

Tini Groen

______________________________________________________________
Camera: 
Minolta x700
Lens: 
Minolta MD 50mm 1.7 en Minolta MD 35-70mm 3.5F zoom
Film: 
Kodak Color Plus 200

Gerelateerde artikelen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.