Logo Analoge Kiekjes Transparant
Valencia, analoog, analoge kiekjes

Valencia door een analoge lens

Afgelopen zomer vloog ik samen met mijn vriend en onze twee beste vrienden naar Valencia. Tien dagen lang hebben we genoten van 30+ graden, prachtige gebouwen en heerlijk eten! En ook al is het inmiddels al weer bijna drie maanden geleden dat we er zijn geweest, leek het mij toch nog leuk om de analoge foto’s op mijn blog te delen. 

Het was voor mijn vriend en mij niet alleen onze eerste vakantie samen, maar ook onze eerste vakantie dat wij allebei besloten om alleen analoog te fotograferen. Ik neem normaal gesproken altijd mijn digitale spiegelreflex mee, maar dit jaar had ik daar niet zoveel behoefte aan. Ik nam mijn analoge Canon A1 en Olympus Trip 35 mee en mijn vriend nam zijn Minolta x700 en de Minolta Hi-matic AF2 mee. Overigens ben ik vorig jaar ook al naar Valencia geweest. Ik fotografeerde destijds nog niet analoog, dus ik heb ook al voldoende digitale foto’s 😉 Mooi excuus om ‘m lekker thuis te laten!

Onderstaande foto’s zijn een impressie van wat wij gezien hebben in Valencia ingedeeld per camera en rolletje  🙂

Canon A1 – Kodak Ektar 100 
Valencia, analoog
Torres de Quart
Jardin Bótanico de Valencia

Deze prachtige foto van bladeren uit de Botanische tuin zijn gemaakt door een vriend die met ons mee was op vakantie en ook graag een analoge foto wilde maken. Echt een prachtig shot!
Centre del Carmen
Torres de Quart
Mijn vriend in een shirt van Stray Club bij het Turia park, ter promotie van de kleding collectie van een winkel waar ik voor fotografeer.
Olympus Trip 35 – Kodak Ultramax 400
Valencia
In het vliegtuig ergens boven Spanje
De prachtige zee bij Cullera, een dorpje aan zee dichtbij Valencia
Plaça de l’ajuntament
Ciutat de les Arts i les Ciències de Valencia
L’Umbracle

Minolta x700 – Kodak Ultramax 400

Tot slot 1 foto van mij geschoten door mijn vriend met zijn eigen camera die ik wel leuk vond om te delen! Mocht je meer van zijn foto’s willen zien, dan kan je een kijkje nemen op zijn Instagram waar hij zo heel af en toe een kiekje plaatst 😉

En dit waren dan een aantal analoge kiekjes die ik heb geschoten tijdens onze vakantie! Ik heb er bewust voor gekozen om niet de foto’s te plaatsen waar mijn vrienden op staan. Niet iedereen wil graag full face op mijn blog staan, maar dat begrijpen jullie vast wel!

Ik moet zeggen dat toen ik de foto’s aan het inscannen was ik niet heel tevreden was met het resultaat uit mijn Olympus Trip 35. Ik durf niet te zeggen of dit door het type rolletje komt of door de camera zelf, maar ik vond de kwaliteit af en toe een beetje matig. Maar al met al vind ik alle foto’s bij elkaar een mooie terugblik van mooie momenten in onze vakantie!

Ook vond ik het heel fijn om eens geen digitale spiegelreflex mee te sjouwen. Deze is toch al snel een stukje zwaarder en voor snapshots is zo’n grote camera eigenlijk een beetje overdreven. De Olympus Trip 35 was ideaal voor de snelle snapshots tussendoor tijdens korte wandelingen. En voor de lange wandelingen voor foto’s met iets meer detail nam ik de Canon A1 mee. Tijdens mijn volgende vakantie ga ik zeker weer analoog fotograferen!

Neem jij als je op vakantie gaat ook wel eens een analoge camera mee? En wat fotografeer je dan het liefst? 

Tini Groen

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.